Gårdvendte altaner

Opdateret 10/12-2020 kl 12.20 

 

Se også tidligere fremsendte Kort om altanprojektet.

 

Ofte stillede spørgsmål 

 

Spørgsmål: Hvor stor er altanerne? 

Svar: Ca. 5 m2. Se planen.


Spørgsmål: Hvor bliver altanerne placeret?

Svar: Se planen.


Spørgsmål: Hvad skal der ske med radiatoren under vinduet?

Svar: Der er afsat penge til at flytte eksisterende radiatorer om til mulig væg, til samme side af stigestrenge. Hvis det ikke kan lade sig gøre, så udarbejdes anden løsning i forbindelse med opmåling af altandøre. Hvis man ikke ønsker montering af eksisterende radiator, så kan man vælge en ny, lodret radiator eller en ny vandret radiator for egen betaling. 


Spørgsmål: Hvor mange døre kommer der?

Svar: For fire fags-vinduer kommer der to oplukkelige dørblade (i midten) og to faste partier i siden (kan ikke åbnes.) For tre fags-vinduer kommer der to oplukkelige dørblade og et fast parti. For to fags-vinduer kommer der to oplukkelige dørblade.

Spørgsmål: Hvorfor skal alle betale samme beløb for altanerne, hvis der er forskel på dem?

Bestyrelsen vurderede om, der var en væsentlig skævhed i forbindelse med, at altanerne varierer efter dels produktet, dvs. antal døre, dybde og bredde på altanen og dels fastgørelsesomkostningerne.

Produkterne varierer efter hvilken rank (eller streng). Den største forskel i kvadratmeter er 0,9m fra den mindste til den største

• 113 th får 4 fagsdøre, men smallere altaner. Ranke 1 – størrelse 1100x4000mm = 4,4 m2
• 113 tv får 4 fagsdøre. Ranke 2 – Størrelse 1300x4000mm = 5,2 m2
• 111 th får 3 fagsdøre, men bredere altaner. Ranke 3 – Størrelse 1300x3400 mm = 4,4m2
• 111 tv får 2 fagsdøre, men største altaner. Ranke 4 – Størrelser 1300x4100mm = 5,3m2
 

Fastgørelsesomkostningerne varierer i ca. 15% dvs. fra ca. 100.000,- til ca. 115.000,- fra dyreste til billigste i samme ranke mellem stueetagen og 4.salen. Selv om en beboer kun får en 2-fags dør får de faktisk den altan med flest m2.

Bestyrelsen besluttede, at der ikke ligger nogen væsentlig grund for at installere en mere kompliceret og omkostningsfuld individuel betaling. Dette kunne videre åbne op for, at værdiforøgelsen, som følger med altanerne, også skulle fordeles individuelt. Her vurderer bestyrelsen, at værdiforøgelsen skal komme foreningen til gode. 

 

Spørgsmål: Kommer der udgang 2 steder på 111, tv.?

Svar: Nej, der kommer én udgang fra værelset.

 

Spørgsmål: Hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil have de bedste dæmpning af støj fra gården?

Svar: Man kan installere vinduer med bedre støjisolering. Det udestår, hvordan dette skal implementeres, om der tages en kollektiv beslutning om dette eller hvorvidt der er tale om en individuel beslutning. 

Hvis det bliver individuelt, så tilmelder man sig dette senere, når der foretages opmåling til altandøre. Beboerne skal i så fald selv betale differencen. 

Tillægspriser for lydruder i altandørene:

4-fags døre pris: 1.500,- ekskl. moms – 1.875,- kr. inkl. moms

3-fags døre pris: 1.200,- ekskl. moms – 1.500,- kr. inkl. moms

2-fags døre pris: 1.000,- ekskl. moms – 1.250,- kr. inkl. Moms

 

Spørgsmål: Hvilke tillæg kan jeg selv vælge at tilkøbe?

Svar: Tilkøb af ekstra elementer som indadvendte døre, andre materialer til dørkarm, etc. kan senere tilkøbes. Men det bliver på bagkant af tilmeldingen. 

Der er indeholdt i tilbuddet at fra vinduesplade (omtale er vindueskarmen) og ned til gulv, vil der blive monteret en glat MDF-plade, som skal malerbehandles. Den eksisterende lysning og indfatninger vil blive bevaret.

Beboer tilvalg:

  • Helt nye lysninger omkring altandør i glat MDF (ikke malerbehandlet, det skal beboeren selv). Hvilket vil sige at det kun er de eksisterende indfatningerne der bevares.  
  • Helt nye lysninger omkring altandør i profileret MDF (ikke malerbehandlet, det skal beboeren selv). Hvilket vil sige at det kun er de eksisterende indfatningerne der bevares.  
  • Lydruder i altandør (bemærk, friskluftsventil fjernes).


Beboer tilvalg kun Lundtoftegade 111, tv:
Ekstraaltandør enten fra køkken eller værelse, så får beboeren 2 altandøre til altanen.

Spørgsmål: Hvad betyder det, at der er nye retningslinjer på vej fra Københavns Kommune?

Svar: Der er muligvis nye retningslinjer på vej, ja.  De nye retningslinjer påvirker hvor mange altaner en forening kan installere, eks. kan man ikke installere altaner i stueetagen. Og altanerne bliver reguleret i størrelsen. Men de nye retningslinjer er ikke vedtaget endeligt.

Men i al fald, så satser vi på at være klar til at ansøge hos KK under de gældende retningslinjer. Det er derfor, vi har så travlt. Vi bliver rådgivet til at have travlt i al fald.